Agenda VNF-A

1 FEB | ALGEMENE LEDENVERGADERING + Nieuwjaarsborrel

7 MRT | CLUBAVOND
Ledenbeelden
Presentatie: Jan Kieft | Felix Sedney

4 APR | CLUBAVOND
Ledenbeelden
Presentatie: Ruud Mulder | Peter Bader

20 APR | CLUBEXCURSIE
Op zoek naar Fritillaris meleagris (Wilde kievitsbloemen)
Organisator: Philip Hessing

2 MEI | CLUBAVOND
Ledenbeelden
Presentatie: Presentatie Philip Friskorn

4 MEI | CLUBEXCURSIE
Amsterdamse Waterleidingduinen
Organisator: Philip Hessing

25 MEI | CLUBEXCURSIE
Bezoek buitenplaats in Overijssel
Organisator: Philip Hessing

6 JUN | CLUBAVOND
Ledenbeelden
Externe spreker: David Pattyn

4 JUL | CLUBAVOND
Ledenbeelden
Presentatie: nb

1 AUG | CLUBAVOND
Ledenbeelden
Presentatie: Ronald Huijssen

5 SEP | CLUBAVOND
Ledenbeelden
Externe spreker: Rob Blanken

3 OKT | CLUBAVOND
Ledenbeelden
Presentatie: Esther van der Zouw

7 NOV | CLUBWEDSTRIJD
Thema: gek / grappig

Clubavond

Op de eerste donderdag van de maand komen de leden van VNF-A bij elkaar in het Gemeentecentrum De Duiker in Ugchelen voor een clubavond.

Tijdens de clubavond kunnen leden een aantal digitale beelden laten zien. Ieder lid streeft naar het voor hem/haar hoogst bereikbare resultaat, waarbij kennis en ervaring van leden wordt overgedragen aan de andere leden. Dit geldt zowel voor de beginnende als de professionele natuurfotograaf, die beiden binnen onze vereniging zijn vertegenwoordigd.

De beelden en de informatie over hoe ze tot stand zijn gekomen zijn inspirerend voor alle leden en een kritische beschouwing van beeld en technieken helpen de leden de kwaliteit van hun opnamen te verbeteren.

Daarnaast worden meerdere malen per jaar presentaties en lezingen gegeven door leden en/of gastsprekers. Na de clubavond selecteert het bestuur de mooiste  ledenbeelden van die avond voor de maandselectie.

Hans de Waard
Hans de Waard

Locatie clubavonden

Gemeentecentrum De Duiker
Hoenderloseweg 10, 7339 GH Ugchelen

(Clubavonden, -wedstrijden en -excursies zijn alleen voor leden toegankelijk)

Clubexcursie Anholt

Clubexcursie

VNF Apeldoorn is een actieve vereniging. Niet alleen in het overbrengen van de theorie achter de fototechniek, maar ook in het in de praktijk brengen hiervan en het delen van prachtige plekken.

Daarom worden er regelmatig clubexcursies voor leden georganiseerd. Gezellig samen op pad om te fotograferen en van elkaar te leren, tevens een uitstekende mogelijkheid om andere leden te leren kennen.

In de nieuwsbrief en op de clubavond worden de geplande excursies aangekondigd. Er is een algemene Whatsapp-groep voor de VNF-clubexcursies. VNF-A leden kunnen zich hiervoor opgeven via het contactformulier. Philip Hessing zal je vervolgens toevoegen aan deze app. 

Er zijn nog vele plaatsen en mooie dingen te ontdekken. Binnen de vereniging zijn er ongetwijfeld veel ideeën en suggesties voor clubexcursies. Heb jij zo’n idee? Aarzel dan niet en meld je idee voor een clubexcursie aan! 

Clubwedstrijd

De altijd weer spannende clubwedstrijd vind jaarlijks in november plaats. De leden tonen hun mooiste foto's en strijden om de titel Natuurfotograaf van het jaar en de felbegeerde wisseltrofee. 

Op deze avond passeren, adembenemend mooie natuurfoto's, uit verschillende categorieën, de revue. De passie voor natuurfotografie spat van het scherm. De aanwezige leden beoordelen de inzendingen en tijdens de gezellige pauze worden achter de schermen de stemmen geteld.

Daarna is het tijd voor de prijsuitreiking, wie zou er dit jaar in de spotlights staan? 

sfeerimpressie_clubwedstrijd_vnf-apeldoorn
Openbare avond VNF-Apeldoorn

Openbare avond

Na het succes van 2019 organiseert VNF-Apeldoorn op 30 november 2022 weer een geweldige natuuravond in Theater Orpheus voor belangstellenden.

Zeven van onze beste fotografen nemen je mee in hun beleving van de natuur met als thema kwetsbaar. Ze vertellen hun eigen verhaal en tonen prachtige beelden op een 8 meter breed scherm. Niemand minder dan Sacha de Boer zal deze bijzondere avond presenteren.

Op deze avond kunnen geïnteresseerden komen kijken naar de mooiste natuurfoto's  van onze leden. Die in hun presentaties vol passie vertellen over hun projecten en belevenissen, vaak met een flinke dosis humor. Voor de vereniging een prima gelegenheid om zich te presenteren aan een breed publiek. 

De laatste openbare avond was is 2019. Het was een waanzinnige avond. De grote zaal in het Orpheus Theater zat helemaal vol. Dat zorgde zelfs bij de ervaren sprekers voor zenuwen.