Uitnodiging Openbare Avond VNF Apeldoorn 2022_resized

Openbare clubavond VNF-Apeldoorn Jij komt toch ook?

Na het succes van 2019 organiseert VNF-Apeldoorn op 30 november 2022 opnieuw een adembenemende natuuravond in Theater Orpheus. Het publiek bestaat niet alleen uit enthousiaste natuurfotografen, ook natuurliefhebbers zonder camera zijn uiteraard welkom. Op een avond als deze wordt duidelijk hoe mooi de natuur eigenlijk is en besef je hoe zuinig we hierop moeten zijn.

Zeven van onze beste fotografen nemen je mee in hun beleving van de natuur met als thema kwetsbaar. Dit betekent letterlijk “weinig beschermd”. Ze vertellen hun eigen verhaal en tonen prachtige beelden op een 8 meter breed scherm. Niemand minder dan Sacha de Boer zal deze bijzondere avond presenteren.

Kaarten bestellen Wees erop tijd bij!

QR code_Openbare Avond VNF-Apeldoorn 2022

Kaartjes kan je bestellen door de QR-code te scannen of klik hier.

Kaartjes kosten €12,50, dat is inclusief twee drankjes.
Vragen? Stuur een mail naar info@vnf-apeldoorn.nl

Openbare avond VNF-Apeldoorn

Sprekers

South Georgia
Enkele jaren geleden brak een enorm stuk ijs bij Antarctica af en vormde één van ’s werelds grootste ijsbergen. Deze dreef in de Zuidelijke Oceaan richting het eiland South Georgia. Wereldwijd maakte men zich grote zorgen over de ramp die kon gebeuren als de ijsberg tegen het eiland aan kwam te liggen. Gelukkig brak de ijsberg op het laatste moment in kleinere delen en dreef er net langs. Maar waarom was men zo bezorgd over dit onbewoonde eiland? South Georgia is één van de meest bio diverse ecosystemen ter wereld: miljoenen zeezoogdieren en zeevogels krijgen daar elk jaar hun nakomelingen. De hoeveelheid kriel die bij South Georgia omhoog komt zorgt voor voldoende voedsel voor al deze dieren. Een ijsberg van die grootte had de voedselvoorziening rond het eiland, gigantisch kunnen verstoren met desastreuze gevolgen voor dit unieke, kwetsbare ecosysteem. In september 2019 heb ik het voorrecht gehad om een reis van 4 weken naar het moeilijk te bereiken South Georgia te mogen maken. Zeer avontuurlijk op een betrekkelijk klein zeilschip (met motor), met 8 fotografen aan het einde van de winterperiode. Vooral door de sneeuwstormen leverde dit prachtige foto’s op van de vele koningspinguïns, zee-olifanten en albatrossen. Een onvergetelijk avontuur in een onherbergzaam gebied waar het weer bepaald waar je voor anker- en of je aan land kan gaan. Het maakt je bewust van de kracht van de natuur en van je eigen kwetsbaarheid.

 

Wie neem jij mee? Bestel meteen kaarten!

QR code_Openbare Avond VNF-Apeldoorn 2022

Dat beloofd echt een prachtige avond te worden! Bestel meteen, de laatste keer waren we uitverkocht!

Scan de QR-code of klik hier om kaarten te bestellen.

Kaartjes kosten €12,50, dat is inclusief twee drankjes.
Vragen? Stuur een mail naar info@vnf-apeldoorn.nl

Openbare avond VNF-Apeldoorn