Alex Pansier

Alex Pansier_RP

Biografie:

Noorwegen, nationaal park Dovrefjell-Sunndalsfjella. Het sneeuwt, het is zestien graden onder nul en de wind snijdt bijna door mijn parka heen. Al negen uur ploeter ik door dit melancholische ecosysteem van bergen en gletsjers.

En dan doemen ze op. Precies waar de lijnen van de grijze heuvel en de sombere horizon in elkaar overlopen, stapt een plompe muskusos naar beneden. Op een meter of tien volgen haar twee kalveren.

Meteen staan mijn zintuigen op scherp. Zonder dat ik het wist, was ik hier de hele dag naar op zoek. Nu moet het gebeuren…  

Welkom in de wereld van de natuurfotografie. Althans, in hoe ik die wereld beleef. Mijn naam is Alex Pansier. Ik ben natuurfotograaf met een passie voor de verhalen en de emoties van de natuur.

Het dier en zijn leefomgeving spreken me het meeste aan. Maar overal waar de natuur haar verhaal vertelt – met of zonder dier, klein en gedetailleerd of juist groots en krachtig – ben ik in mijn element. Al is het zestien graden onder nul.

Mijn stijl laat zich het beste omschrijven als puur, minimalistisch en een tikje ‘moody’. Steeds vaker kies ik voor high-key of juist low-key, en ook in structuren en details verlies ik me graag. Maar als autodidact blijf ik leren, proberen en ontdekken. Grote kans dus dat mijn portfolio er over een tijdje weer net wat anders uitziet.

Dit fotografeer ik graag:

Macro, Vogels, Wildlife, en Abstract